« Hírek

Bemutatkozik leendő elsős osztálytanítónk, Mészáros Zsófi

2021. február 08.

-

Mészáros Zsófi vagyok. Pécsett születtem, azóta is itt élek férjemmel és négy gyermekemmel. Kaposváron végeztem el a főiskolát tanító-magyar szakon.

Családomban fontosak a szokások, az értékek, az ölelés, a tevékenységek, tisztelet a bennünket körülvevő világ iránt, a képzelet szabadsága, a játék, a mese, a dalolás, a zene.

Vekerdy Tamás könyveit olvasva találkoztam először a Waldorf szemlélettel. Folyamatosan segít gyermekeim megismerésében, terelgetésükben.

Hosszú időn át gyermekkönyvtárosként dolgoztam a Nevelési Központ Könyvtárában. 2018 őszén örömmel vállaltam el a pécs-somogyi Vadgesztenye Általános Iskola elsős osztályának tanítói feladatait. A Waldorf-pedagógiát követve tanultunk, mindennapjainkat a napi ritmus és az évkör ünnepei szerint éltük.  Az élet úgy hozta, hogy tanulócsoportban folytattuk a tanulást-tanítást. Élményekkel teli időszak volt, rengeteget tanultam a gyerekekről, magamról és a Waldorf-pedagógiáról. Meghatározó volt számomra az együtt töltött idő. Megerősített, így szeretnék tanítani és nem más módszerekkel.

Jelenleg a gyódi iskolában napközis tanítóként segítem a gyerekeket a tanulásban, feladataik megértésében.

Nagy örömöt jelent, hogy én lehetek a 2021/2022-es tanévben induló elsősök osztálytanítója. Fontos számomra, hogy a gyerekek bízzanak bennem és magukban.  Érezzék, hogy jó szeretni és szeretve lenni. Szabadon, kreatívan gondolkodjanak, fogadják el egymás különbözőségeit és lássák meg egymás értékeit.  Szeretném segíteni őket, hogy megtalálják saját útjukat.