Istenkútra költöztünk

Mit is mondhatnék? Köszönöm? Ez így kevés, de mégis benne foglaltatik minden. 

Valakik nagyot álmodtak, majd lettek többen és többen, hogy elkötelezetten formáljanak, alakítsanak, életre hívjanak egy Közösséget itt, Pécsen is.

Waldorf-iskola legalább 900 létezik szerte a világon, óvoda meg ennél jóval több. Minden megszülető Waldorf-intézmény önmagán túl az egész Waldorf-mozgalmat képviseli, felelősséggel tartozik az összes többiért. 

Mit szeretnénk? Világot megváltani nem, inkább az oldalunkon felnökvevő nemzedékeknek adni a kezébe a Világot, hogy formáljanak, alakítsanak, életre hívjanak.

Mi, a pécsi Mandulafa Waldorf Óvoda és Iskola szülei, tanárai, diákjai ünnepelünk. Ünnepelünk, mert sok-sok elszánt és jó ember közös erőfeszítésének köszönhetően a SAJÁT épületünkben kezdhetjük az idei tanévet. Fontos ez a szó: SAJÁT. Nem a tulajdonról szól, hanem a szellemi szabadságról, az arculatról.

Ünnepelünk, hisz a pécsi Waldorf-közösség a második alapítását éli. Óvodát, iskolát alapítunk, de nem magunknak, talán nem is elsősorban azoknak a gyerekeknek, akik itt tanulnak, hanem azoknak, akik majd 10-20 év múlva lépnek e falak közé. Nagyot álmodtunk, és köszönet azoknak, akik által valósággá lett.

Erre a linkre kattintva megtekinthetőek az elmúlt Kalákák képei, amelyeknek köszönhetően eljutottunk az új épültebe való költözésig:

Képgaléria - Istenkút

Képek - Facebook