Jelentkezés és felvételi

Tájékoztató a leendő első osztályba jelentkezőknek

Iskolánk leendő első osztályába pótfelvételit hirdetünk, a jelentkezés határideje: 2023. április 28. 

Kedves Szülők!

Köszönjük, hogy bizalommal vannak iskolánk iránt, és felvételi szándékukat kinyilvánították felénk. Ez az ismertető az Önök előtt álló felvételi folyamatról szól, mely sokban különbözik a hagyományos általános iskolai beiskolázástól.

Először szeretnénk Önöket arra kérni, hogy a tudnivalók alapján készítsék el a

  1. Gyermekleírást, hogy gyermekükről minél teljesebb képet kaphassunk.
  2. Az adminisztratív jellegű Jelentkezési lap kitöltése is szükséges.
  3. A nagyon részletes gyermekleíráshoz, kérjük, csatolják gyermekük egy-két hónapnál nem régebbi fényképét (nem szükséges igazolványképet, de a kép ne fénymásolat vagy nyomtatás legyen, hanem egy eredeti, színes fénykép)
  4. és egy, az elmúlt hetekben készült, színes (eredeti, nem fénymásolt és nem fájlban küldött) rajzát is.
  5. Amennyiben gyermekük sajátos nevelési igényű vagy beilleszkedési, tanulási és magatartási problémákkal küzd, az erről szóló szakvélemény másolatát, kérjük, csatolják a jelentkezési anyaghoz.

A jelentkezési lap és a gyermekleírás honlapunkon található, a jelen oldal alján a csatolmányok között. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a fenti mellékletek mindegyike feltétele a jelentkezésnek, bármelyik hiánya esetén a felvételre való jelentkezés érvénytelen.

A jelentkezési lapot és mellékleteit személyesen az iskolai titkárságon lehet leadni, vagy postai úton a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI 7635 Pécs, Fábián Béla u. 7. címre kérjük megküldeni.

A beérkezés határideje: 2023. február 17.

A postára adás határideje: 2023. február 14.

A jelentkezések beérkezését követően a gyermekekkel történő játékos ismerkedő március első két hetében lesz, ennek pontos időpontjáról írásban értesítjük a jelentkezett családokat.

A szülőket egyéni pedagógiai beszélgetésre is várjuk 40 perc erejéig, melynek során az iskoláról, pedagógiáról, gyermekükről esik szó. Itt feltehetik kérdéseiket, megfogalmazhatják elképzeléseiket, esetleges kételyeiket. Emellett egy másik, 45 perces találkozás alkalmával beszélgetünk a szülők szerepéről, a szülői részvételről az iskola életében és fenntartásában.

Ezek a beszélgetések 2023. március közepén történnek majd, előzetes beosztás szerint. A pontos időpont egyeztetetése érdekében az ügyvivő-intézményi titkár minden jelentkező családot megkeres telefonon.

Ezt követően a Tanári Kollégium dönt a családok felvételéről, és erről hivatalos értesítést küld. A gyermek felvételének feltétele a folyamatban való részvétel.

A felvételt nyert gyerekek beiratkozása a 22/2022. (VII. 29.) BM rendeletben szabályozottak szerint 2023. április 20-21-én lesz. Helyszín: az Iskola titkársága.

A felvett családok és az osztálytanító ezután – egyeztetett időpontban – találkoznak és megbeszélik a további teendőket.

Kérjük, forduljanak hozzánk kérdéseikkel!

Pécs, 2023. január 23.

Üdvözlettel:

Kissné Heizler Éva
SZMSZ szerinti intézményvezető-helyettes

 Kapcsolódó fájlok