Istenkúti Waldorf Óvoda

Elérhetőségeink

Istenkúti Waldorf Óvoda

Cím: 7635 Pécs, Fábián Béla utca 9.

E-mail: titkar@waldorfpecs.hu

Telefon: +36 72 212 034 vagy +36 20 291 0140

Vezető óvónő: Kelemen Anett

Jelentkezés és gyermekfelvétel

Pedagógusaink

Kelemen Anett

vezető óvónő

Bán Éva

óvónő

Miért vagyok Waldorf-óvónő?

Hol voltam, amikor még nem voltam? Honnan és mi végre? Honnan jöttem? Hol vagyok? Itt vagyok! Elnéztem, és elnézem ma is, ahogy játszanak a gyermekek a csoportunkban. Gátlások nélkül, elmélyülten, boldogan, szabadon, egyfajta burokban… mintha én ott se lennék. És titokban „megleshetem”, részese lehetek annak a varázslatnak, amiben ők benne élnek. Látom, ami nem látszik, csak ők látják, mert valahogy mégis ott van. Érzem, amit ők érezhetnek, benne vagyok az áhítatukban, a titokban, a csodákban, a mesékben. A Waldorf pedagógiának a lélek erőkkel van dolga. Rendkívül összetett pedagógia, a legtöbbet tud a gyermekről.

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.” (Albert Einstein)

Ruzicska Barbara

óvónő

Brunner Éva

gazdasszony


Történetünk

Óvodánk a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola második tagóvodájaként 2014. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit Istenkúton. Az Istenkúti Waldorf Óvoda fenntartója a Mandulafa Egyesület.

Vegyes életkorú csoportunkba jelenleg 24 kisgyermek jár.

Istenkúti óvodai csoportunk csodálatos erdei környezetben, a Mandulafa Waldorf Iskola szomszédságában található. Óvodásaink közvetlen kapcsolatba kerülnek az iskolás gyermekekkel, alkalmuk nyílik betekinteni az iskolában zajló életbe, s közös családjaink is összekötő láncszemet képviselnek az óvoda és iskola közt  – ily módon biztosítva van az óvodából iskolába történő zökkenőmentes átmenet.

Óvodánk helyi adottságaihoz igazodva nagy hangsúlyt fektetünk a természettel való együttélésből fakadó nevelési lehetőségekre. Az erdei környezet – a tiszta levegőn túl – kiváló alkalmakat teremt óvodai csoportunk számára a közös sétákhoz, kirándulásokhoz, szűkebb környezetünk felfedezéséhez, védendő természeti értékeink megismeréséhez, a környezettudatos szemlélet kialakításához.

Sok időt töltünk a szabadban, óvodai kertünkben és az óvodához, illetve iskolához tartozó erdős területen.

Az időszakokhoz szervesen kapcsolódó emberi munkák, tevékenységek hangsúlyos szerepet játszanak óvodai életünkben. (Pl. tavasszal a veteményezés, kertészkedés, ősszel a betakarítási munkálatok, búzafeldolgozás folyamata).

Családjainkkal közvetlen, az együttműködésen alapuló kapcsolatot ápolunk. Óvodai életünk is egy nagy család életéhez hasonlatos.