Az Óvoda pedagógusai

 Pincehelyi Tünde, Szőllősi Mónika, Olasz Ildikó, Fodor Éva

Pedagógusaink (balról): Pincehelyi Tünde, Szőllősi Mónika, Olasz Ildikó, Fodor Éva

 

Olasz Ildikó vagyok, Waldorf-óvodapedagógus. Alapító óvónőként, 2007-2012-ig a Tettye Völgye Waldorf Óvodában dolgoztam. Majd egy kis kitérő -1,5 év egy állami óvodában- után visszatértem a pécsi Waldorfhoz. Meghívást kaptam a második óvodai csoport megalapozására, elindítására. 2014. szeptemberétől megnyitottuk az Istenkúti Waldorf Óvoda kapuit.

Segítőkész, lelkes szülői csapattal, egy nyitott, együttműködő óvónői kollégiummal és ügyes kezű, gondoskodó segítőnkkel, egy csodaszép erdei környezetben valódi öröm dolgozni azon, hogy óvodásaink számára biztonságot nyújtó, otthonos, meghitt életteret biztosítsunk.

1972-ben születtem Tolna megyében. Szekszárdon érettségiztem az egészségügyi szakközépiskolában, majd elindultam szerencsét próbálni Ausztriába, ahol 6 évet töltöttem, gyerekekre vigyáztam.

Népes családunkban mindig gyerekek vettek körül, egész életem a gyerekekről szól.  Két kisfiam van, amíg otthon voltam velük, elvégeztem Szekszárdon a főiskolát, így lettem óvónő. Mindjárt gyerekek közé kerültem egy családi napközibe.

A főiskolai évek alatt hallottam a Waldorf pedagógiáról, ami nagyon közel áll hozzám. Tudtam, hogy az igazi helyem Waldorf óvodában van. Kisebbik fiam négy évig járt a Tettyére, most kezdte iskolás éveit András bácsinál Istenkúton.

Nagy álmom valósult meg azzal, hogy Ildivel együtt nyithattuk meg szeptemberben az Istenkúti Waldorf Óvoda kapuit.

Szöllősi Mónika vagyok, kezdő óvodapedagógus. Budapesten végeztem, az ELTE Tanító-és óvodapedagógus szakán. Nagyon szeretek a gyermekekkel kézműveskedni, játszani. Szeretek gyöngyöt fűzni, gyertyát önteni. Megtanultam nemezelni, amit a gyermekek különösen szeretnek csinálni. Bármilyen új kézműves tevékenységre nyitott vagyok és szívesen megtanulok.

Nagyon érdekelnek a népi hagyományok, ezt tanulom is egy iskolában, a Magyar Hagyomány Műhelyében. Igyekszem az ott tanultakat átvenni a mindennapi életembe is. Szeretném megélni a különböző ünnepeket a családomban, a baráti környezetemben, az óvodában is, amikor van rá lehetőségem és kapacitásom. A magyar néptáncban is kezdem otthon érezni magamat, bár azt nem mondanám, hogy tudok is táncolni. Leginkább a mezőségi táncokat ismerem.

Dajka:

Hiszek abban, hogy a sorsunk arrafelé kanyarodik, ahol a legjobb nekünk, ahol fejlődhetünk, tanulhatunk és tehetünk valamit másokért. Ezt mi magunk teremtjük magunknak.

Váratlanul kaptam a segítői feladatra a felkérést, melyet örömmel fogadtam el. Munkám elsősorban  a környezet rendben tartásáról szól, eközben bepillantást nyerek a Waldorf pedagógiába és figyelem a pici gyerekek fejlődését.

Intézményi titkár:

Tel.: 36-72-212-034, Mobil: 36-20-291-01-40
E-mail: titkar [at] waldorfpecs.hu

CsatolmányMéret
PDF ikon Közzétételi lista118.45 KB