Óvodai jelentkezés és felvételi

Gyermekfelvétel folyamata óvodáinkban

Kedves Szülők!

Köszönjük érdeklődésüket óvodáink iránt!

Az alábbiakban az Aranyhegyi Waldorf Óvoda és az Istenkúti Waldorf Óvoda jelentkezési és felvételi folyamatát ismertetjük.

A felvételi folyamat ütemezése

Az óvodáinkba való jelentkezési határidő: 2022. március 16.

2022. március 16-ig várjuk a jelentkezéseket. A jelentkezés a kitöltött jelentkezési lapon (gyermekleírás és személyi lap jelentkezéshez) történik, amihez szükséges csatolni a kért mellékleteket: gyermek fényképe, rajza és sajátos nevelési igényű gyermek esetén a szakvélemény másolata. Az adatlapot és mellékleteit szkennelve, e-mailen a jelentkezes.waldorfovi@waldorfpecs.hu címre vagy postai úton a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI 7635 Pécs, Fábián Béla u. 7. címre kell megküldeni.

Honlapunkon található egy bemutatkozó videó, melyen keresztül bepillantást nyerhetnek Waldorf-óvodáink életébe.

Bemutatkoznak a pécsi Waldorf óvodák

Szeretettel várjuk az óvodáink iránt érdeklődő szülőket pedagógiai beszélgető estünkre 2022. február 17-én, csütörtökön 18 órakor az Istenkúti Művelődési Ház tornatermében (az Istenkúti Waldorf Óvoda mellett közvetlenül)! Kérjük, hogy hozzanak magukkal benti cipőt!

Mivel a járványügyi korlátozások nem eszik lehetővé, hogy játszóházat tartsunk óvodáinkban, helyette egyéni ismerkedési lehetőségről egyeztetünk a családokkal.

Kérjük a szülőket, hogy helyi nevelési programunkkal ismerkedjenek (honlapunkon megtalálható), hogy feltehessék esetlegesen felmerülő kérdéseiket.

2022. március 1-jén, kedden 18 órakor fenntartói beszélgetést tartunk iskolánk és óvodáink iránt érdeklődő családoknak iskolánk és óvodáink működéséről, a fenntartással kapcsolatos feladatokról, a családokkal kötendő szerződésekről, valamint a szülői feladatokról. A beszélgetésen részt vesz Gyürüs-Kutnyánszky Ivette gazdasági vezető, Kertész Vanda ügyvivő-intézményi titkár, Nemerey Péter iskolaképviselő, Bán Éva Waldorf-óvónő és Rakita Ildikó, a Szülői Fórum koordinátora. A beszélgetést az Istenkúti Művelődési Ház tornatermében tartjuk. (Cím: 7635 Pécs, Fábián B. u. 9. )

Amennyiben az érvényben lévő járványügyi szabályozás ezt lehetővé teszi, a felvételi folyamat az alább leírtak szerint zajlik.

A beérkező jelentkezések alapján 2022. március 21. és április 13. között minden jelentkezővel sor kerül a szülői beszélgetésekre, ennek időpontját és helyszínét külön egyeztetni fogjuk a jelentkezett családokkal.

A személyes (vagy online) találkozón mindkét szülő megjelenésére számítunk. A találkozás alkalmával beszélgetünk a Waldorf-pedagógiáról, óvodánk helyi nevelési programjáról, óvodai életünkről, valamint a leendő óvodás kisgyermekről.

A kisgyermekkel történő személyes találkozásra ezt követően kerül sor. A megbeszélt időpontban a leendő óvodás gyermek és kísérő szülője látogatóba jönnek óvodánkba.

A felvételi folyamat kimeneteléről 2022. április 21-ig írásban küldünk értesítést. A felvételről az Óvónői Kollégiumok döntenek.

A beiratkozás ezt követően a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola titkárságán (7635 Pécs, Fábián Béla u. 7.) lesz, a pécsi önkormányzat által kijelölésre kerülő beiratkozási napokon.

Óvodáinkról és a beiratkozásról bővebben honlapunkon olvashatnak: www.waldorfpecs.hu

Kérdés, probléma esetén forduljanak bizalommal vezető óvónőinkhez:

Kelemen Anett vezető óvónő / Istenkúti Waldorf Óvoda: 30/348-5984

Harmatné Dul Krisztina vezető óvónő / Aranyhegyi Waldorf Óvoda: 70/3683579.

 

Pécs, 2022. január 31.

Üdvözlettel:

Frey Hajnalka

SZMSZ szerinti intézményvezető-helyettes

 Kapcsolódó fájlok