Óvodai jelentkezés és felvételi

Az Aranyhegyi Waldorf Óvoda 2023/2024-es nevelési évre fennmaradó óvodás helyeire pótjelentkezést hirdetünk.

A jelentkezéseket 2023. augusztus 20-ig várjuk

jelentkezes.waldorfovi@waldorfpecs.hu e-mail címen.

A jelentkezéssel kapcsolatos információk az alábbiakban olvashatók:

Gyermekfelvétel folyamata óvodáinkban

Kedves Szülők!

Köszönjük érdeklődésüket óvodáink iránt!

Az alábbiakban az Aranyhegyi Waldorf Óvoda és az Istenkúti Waldorf Óvoda jelentkezési és felvételi folyamatát ismertetjük.

A felvételi folyamat ütemezése

Az óvodáinkba való jelentkezési határidő: 2023. március 3.

2023. március  3-ig várjuk a jelentkezéseket. A jelentkezés a kitöltött jelentkezési lapon (gyermekleírás és személyi lap jelentkezéshez) történik, amihez szükséges csatolni a kért mellékleteket: gyermek fényképe, rajza és sajátos nevelési igényű gyermek esetén a szakvélemény másolata. Az adatlapot és mellékleteit szkennelve, e-mailen a jelentkezes.waldorfovi@waldorfpecs.hu címre vagy postai úton a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI 7635 Pécs, Fábián Béla u. 7. címre kell megküldeni.

Honlapunkon található egy bemutatkozó videó, melyen keresztül bepillantást nyerhetnek Waldorf-óvodáink életébe.

Bemutatkoznak a pécsi Waldorf óvodák

Szeretettel várjuk az óvodáink iránt érdeklődő szülőket pedagógiai beszélgető estünkre 2023. február 9-én, 17 órakor az Istenkúti Waldorf Óvodában (7635 Pécs, Fábián Béla u. 9.)

Kérjük a szülőket, hogy helyi nevelési programunkkal ismerkedjenek (honlapunkon megtalálható, 540 – 622. oldal), hogy feltehessék esetlegesen felmerülő kérdéseiket.

2023. február 6-án 17 órakor az Aranyhegyi Waldorf Óvodában (7635 Pécs, Gólya dűlő 44.), 2023. február 7-én 17 órakor az Istenkúti Waldorf Óvodában(7635 Pécs, Fábián Béla u. 9.) várjuk ismerkedő játszóházba az érdeklődő családokat. (A gyerekek részére, kérjük, váltócipőt hozzanak!)

2023. február 28-án 17 órakor fenntartói beszélgetést tartunk iskolánk és óvodáink iránt érdeklődő családoknak iskolánk és óvodáink működéséről, a fenntartással kapcsolatos feladatokról, a családokkal kötendő szerződésekről, valamint a szülői feladatokról. A beszélgetést iskolánk euritmia termében tartjuk. (Cím: 7635 Pécs, Fábián B. u. 7.)

A beérkező jelentkezések alapján 2023. március 6. és 31. között minden jelentkezővel szülői beszélgetésekre kerül sor az óvodapedagógusokkal, illetve óvodáink szülői közösségének 2-2 képviselőjével. A beszélgetések időpontját és helyszínét egyénenként fogjuk egyeztetni a jelentkezett családokkal. Ezen a találkozón mindkét szülő megjelenésére számítunk. A találkozás alkalmával beszélgetünk a Waldorf-pedagógiáról, óvodánk helyi nevelési programjáról, óvodai életünkről, valamint a leendő óvodás kisgyermekről.

A kisgyermekkel történő személyes találkozásra ezt követően kerül sor. A megbeszélt időpontban a leendő óvodás gyermek és kísérő szülője látogatóba jönnek óvodánkba.

A felvételi folyamat kimeneteléről 2023. április 14-ig írásban küldünk értesítést. A felvételről az Óvónői Kollégiumok döntenek.

A beiratkozás ezt követően a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola titkárságán (7635 Pécs, Fábián Béla u. 7.) lesz, a pécsi önkormányzat által kijelölésre kerülő beiratkozási napokon.

Óvodáinkról és a beiratkozásról bővebben honlapunkon olvashatnak: www.waldorfpecs.hu

Kérdés, probléma esetén forduljanak bizalommal vezető óvónőinkhez:

Kelemen Anett vezető óvónő / Istenkúti Waldorf Óvoda: 30/348-5984

Harmatné Dul Krisztina vezető óvónő / Aranyhegyi Waldorf Óvoda: 70/368-3579.

 

Pécs, 2023. január 24.

Üdvözlettel:

Kissné Heizler Éva

SZMSZ szerinti intézményvezető-helyettes

 Kapcsolódó fájlok