Óvodai jelentkezés és felvételi

Gyermekfelvétel folyamata óvodánkban

Kedves Szülők!

Köszönjük érdeklődésüket óvodáink iránt!

Az alábbiakban az Aranyhegyi Waldorf Óvoda és az Istenkúti Waldorf Óvoda jelentkezési és felvételi folyamatát ismertetjük.

A felvételi folyamat ütemezése

Az óvodáinkba való jelentkezési határidő: 2020. március 10.

A jelentkezés a kitöltött jelentkezési lapon (gyermekleírás és személyi lap jelentkezéshez) történik, amihez szükséges csatolni a kért mellékleteket: gyermek fényképe, rajza és sajátos nevelési igényű gyermek esetén a szakvélemény másolata. Az adatlapot és mellékleteit szkennelve, e-mailen a titkar@waldorfpecs.hu címre, vagy postai úton a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI 7635 Pécs, Fábián Béla u. 7. címre kell megküldeni.

Minden nevelési évben, március elején tartjuk ismerkedő játszóházainkat az érdeklődő családoknak, leendő óvodás gyermekeiknek, amelyek során lehetőségük nyílik megismerkedni óvónőinkkel, óvodai életterünkkel, s a foglalkozásokon keresztül bepillantást nyerhetnek Waldorf-óvodáink életébe.

Aranyhegyi Waldorf Óvoda: 2020. március 2. hétfő, 17.00-18.30

Istenkúti Waldorf Óvoda: 2020. március 4. szerda, 17.00-18.30

A játszóház közös kezdéssel indul majd, ezért kérjük az érdeklődő családokat, hogy öt óráig érkezzenek meg az óvodába.

Emellett szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket pedagógiai beszélgető estünkre, melyet 2020. február 24-én, 17 órai kezdettel tartunk az óvodáik iránt érdeklődő szülőknek az Istenkúti Waldorf Óvodában. (7635 Pécs, Fábián Béla u. 9.)

A beérkező jelentkezések alapján 2020. március 11. és április 8. között minden jelentkezővel sor kerül a szülői beszélgetésekre, ennek időpontját külön egyeztetni fogjuk a jelentkezett családokkal.

A személyes találkozón mindkét szülő megjelenésére számítunk. A találkozás alkalmával beszélgetünk a Waldorf-pedagógiáról, óvodánk helyi nevelési programjáról, óvodai életünkről, valamint a leendő óvodás kisgyermekről. Kérjük a szülőket, hogy helyi nevelési programunkkal ismerkedjenek, hogy feltehessék esetlegesen felmerülő kérdéseiket.

A kisgyermekkel történő személyes találkozásra ezt követően kerül sor. A megbeszélt időpontban a leendő óvodás gyermek és kísérő szülője látogatóba jönnek óvodánkba.

A felvételi folyamat kimeneteléről 2020. április 20-ig írásban küldünk értesítést. A felvételről az Óvónői Kollégiumok döntenek.

A beiratkozás ezt követően a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola titkárságán (7635 Pécs, Fábián Béla u. 7.) lesz, a pécsi önkormányzat által kijelölésre kerülő beiratkozási napokon, 2020. április 22-24 között lesz.

Óvodáinkról és a beiratkozásról bővebben honlapunkon olvashatnak.

Kérdés, probléma esetén forduljanak bizalommal vezető óvónőinkhez, illetve intézményi titkárunkhoz:

Kelemen Anett, vezető óvónő / Istenkúti Waldorf Óvoda: +36 30 348 5984

Koch Mária, vezető óvónő / Aranyhegyi Waldorf Óvoda: +36 20 290 7510

Kertész Vanda, ügyvivő, intézményi titkár: +36 20 291 0140, titkar@waldorfpecs.hu

 

Pécs, 2020. január 28.

Üdvözlettel:

Nemerey Péter
intézményvezetőKapcsolódó fájlok