Beiratkozás a 2018/19. esztendőre

Innen letöltheti a jelentkezési lapot, tájékozódhat a felvételi folyamatáról és az ismerkedő játszóházainkról.

GYERMEKFELVÉTEL FOLYAMATA ÓVODÁINKBAN

Kedves Szülők!

Köszönjük érdeklődésüket óvodáink iránt!

Az alábbiakban a Tettye Völgye Waldorf Óvoda és az Istenkúti Waldorf Óvoda jelentkezési és felvételi folyamatát ismertetjük.

A felvételi folyamat ütemezése:

Az óvodáinkba való jelentkezési határidő: 2018. március 14.

2018. március 14-ig várjuk a jelentkezéseket. A jelentkezés a kitöltött jelentkezési lapon (gyermekleírás/személyi lap jelentkezéshez) történik, amihez szükséges csatolni a kért mellékleteket: gyermek fényképe, rajza és sajátos nevelési igényű gyermek esetén a szakvélemény másolata. Az adatlapot és mellékleteit szkennelve, e-mailen a titkar [at] waldorfpecs.hu címre, vagy postai úton a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI 7635 Pécs, Fábián Béla u. 7. címre kell megküldeni.

Minden nevelési évben, március első felében tartjuk ismerkedő játszóházainkat az érdeklődő családoknak, leendő óvodás gyermekeiknek, amelyek során lehetőségük nyílik megismerkedni óvónőinkkel, óvodai életterünkkel, s a foglalkozásokon keresztül bepillantást nyerhetnek Waldorf-óvodánk életébe.

Istenkúti Waldorf Óvoda: 2018. március 9. péntek, 17.00-18.30

Tettye Völgye Waldorf Óvoda: 2018. március 5. hétfő, 17.00-18.30

A játszóház közös kezdéssel indul majd, ezért kérjük az érdeklődő családokat, hogy öt óráig érkezzenek meg az óvodába.

A jelentkezett családok számára 2018. március 22-én, csütörtökön 17.00 órakor intézményi tájékoztatót tartunk, amelyen intézményünk működéséről, a szülői szerepvállalásról adunk átfogó képet.

Helyszín: Istenkúti Waldorf Óvoda (7635 Pécs, Fábián Béla u. 9.)

A beérkező jelentkezések alapján 2018. március 19. és április 12. között minden jelentkezővel sor kerül a szülői beszélgetésekre, ennek időpontját külön egyeztetni fogjuk a jelentkezett családokkal.

A személyes találkozón mindkét szülő megjelenésére számítunk. A találkozás alkalmával beszélgetünk a Waldorf-pedagógiáról, óvodánk helyi nevelési programjáról, óvodai életünkről, valamint a leendő óvodás kisgyermekről. Kérjük a szülőket, hogy helyi nevelési programunkkal ismerkedjenek (honlapunkon megtalálható), hogy feltehessék esetlegesen felmerülő kérdéseiket.

A kisgyermekkel történő személyes találkozásra ezt követően kerül sor. A megbeszélt időpontban a leendő óvodás gyermek és kísérő szülője látogatóba jönnek óvodánkba.

A felvételi folyamat kimeneteléről 2018. április 14-ig írásban küldünk értesítést. A felvételről az Óvónői Kollégiumok döntenek.

A beiratkozás ezt követően a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola titkárságán (7635 Pécs, Fábián Béla u. 7.) lesz, a pécsi önkormányzat által kijelölésre kerülő beiratkozási napokon (várhatóan 2018. április 25. körül).

Óvodáinkról és a beiratkozásról bővebben honlapunkon olvashatnak: www.waldorfpecs.hu

Kérdés, probléma esetén forduljanak bizalommal vezető óvónőinkhez, illetve intézményi titkárunkhoz:

Koch Mária vezető óvónő / Tettye Völgye Waldorf Óvoda: 20/290-75-10

Olasz Ildikó vezető óvónő / Istenkúti Waldorf Óvoda: 20/483-47-83

Kertész Vanda ügyvivő − intézményi titkár: 20/291-01-40, titkar [at] waldorfpecs.hu

Pécs, 2018. január 26.

Üdvözlettel:

Nemerey Péter

intézményvezető